JOUW 7 STAPPEN VOOR VERANDERING

Wanneer jij weet wat je graag wilt veranderen ben je klaar om aan het werk te gaan. Hierbij een aantal eenvoudige stappen als houvast:

stap 1. jij maakt zelf de keuze om iets te veranderen.

Een ander kan dit niet voor jou doen.

stap 2. je stelt jezelf een doel dat bij jou past en voldoet aan jouw ideaal.

Denk hierbij vooral in gevoelens en niet zozeer in materiële zaken. Je vervulling en geluk vind je wanneer je voldoet aan de behoefte van je hogere zelf/ je ziel en die heeft geen materiële behoeften.

stap 3. je vraagt je beschermengelen en/of het universum om steun bij jouw plan en de uitvoering.

Ga het gesprek met hen aan. Vraag om hulp bij alle grote en kleine stappen, niet eenmalig maar telkens opnieuw. Je hoeft hiervoor niet in gebed of in meditatie te gaan. Je kan in jezelf of hardop het gesprek aangaan. De antwoorden komen via je innerlijke leiding weer tot je.

stap 4. je stelt een stappenplan op voor jezelf, inclusief een tijdspad.

Afhankelijk van jouw doel en je snelheid kan dit tijdspad variëren van enkele dagen tot aan vele jaren. Prop niet teveel in een kort tijdsbestek; stel gerust bij wanneer nodig. Je kan het leven niet vooraf letterlijk uitstippelen, omdat vele facetten van invloed zijn, zoals goddelijke timing en levensdoel. Wees niet bang om ook voor de lange termijn doelen te stellen. Jij wilt tenslotte je geluk bereiken. Kijk vooral WAT je wilt bereiken en laat je innerlijke leiding gaandeweg de vraag HOE beantwoorden; zie stap 5. 

stap 5. Laat los hoe jij je doel specifiek wilt bereiken en heb vertrouwen.

Ga werken aan je doel en luister naar je innerlijke leiding voor iedere vervolgstap. Ga niet van tevoren een plan tot in detail uitstippelen, want dat reduceert de kans van slagen enorm. Jij bent de kapitein van een schip en stelt een bestemming in. Vervolgens is het aan jouw stuurman en de bemanning (de engelen en het universum) om jou daar te brengen; zij weten de weg. Vertrouwen hebben is dan ook essentieel.

stap 6. je voert je plan stap voor stap uit. Wees trots op iedere kleine stap die je zet.

Waardeer jezelf en geniet van iedere kleine overwinning. Weet dat jij het waard bent om gelukkig te zijn.

stap 7. evalueer op gezette tijden.

Loopt het volgens plan, is er bijstelling nodig? Misschien ervaar je door de stappen die je neemt dat je einddoel een andere en/of betere is dan die jij jezelf in eerste instantie had gesteld. Mogelijk heb je meer of minder stappen nodig om je doel te bereiken of vereist jouw doel een andere aanpak? Wees je voortdurend bewust van waar je mee bezig bent, alsmede dat jij als mens ook kan veranderen van inzicht doordat je een ontwikkeling oftewel groei doormaakt.

Tot slot

Zorg dat je doel en plan ten allen tijde bij jou past als persoon en dat het ook blijft passen. Volg daarbij je innerlijke leiding. Laat je vooral niet afleiden door je ego die standaard verwarring en/of angst creëert. Ben jij bijvoorbeeld iemand die moeite heeft om structuur te houden of om zaken af te maken? Of heb je moeite met het positief blijven? Zorg dan dat je voor extra kleine stappen kiest, zodat de succesjes die je ervaart jou stimuleren om door te zetten.Leg alles ook vast, zodat je op moeilijke momenten ook terug kan kijken op de reeds genomen stappen.

Benut je innerlijke kracht en creëer je eigen geluk!

Vind je dit allemaal erg ingewikkeld of lastig? Heb jij moeite om je innerlijke leiding te onderscheiden van je ego? Angel Inspiration kan jou helpen middels coaching en/of reading.