.

Karma, bestaat dat?

Karma is een begrip vanuit het boeddhisme en hindoeïsme, maar de interpretaties zijn verschillend. Wat met karma in het algemeen wordt bedoeld is dat wat jij denkt, zegt of doet (positief of negatief), uiteindelijk weer bij jou terugkomt.

Geloof jij in karma? Deze vraag heb ik mijzelf ook gesteld. Zoals ik het zie bepaalt jouw eigen kijk op het leven of jij positieve of negatieve energie aantrekt en ervaart. Wanneer je veel negativiteit in je leven ervaart zegt dit vooral iets over hoe jij de wereld om jou heen ziet en voelt en waar jouw eigen leermomenten liggen.

Wanneer een kleine tegenslag voelt als het zoveelste obstakel en jij je afvraagt: “Waarom altijd ik?”, is het echt tijd om aan het werk te gaan. Leer jezelf om ook het geluk te ervaren door je kijk op de wereld te veranderen. Het kan echter ook zijn dat je het leven als heerlijk en positief ervaart, terwijl je ongeveer hetzelfde meemaakt. Je benut het leven als een leerschool en haalt iets positiefs uit iedere situatie, waardoor je blijft groeien als mens en ziel.

Het leven kan je zien als een leerschool van het universum. Haal eruit wat je kan en je groeit als ziel naar een hoger niveau. Loop je vast, dan krijg je een herkansing in een volgend leven. Je hebt hier zelf grip op, door de keuzes die je maakt. Waar kies jij voor?

Wanneer je meer wilt leren over sturen op positief manifesteren, meld je dan aan voor de workshop ‘Leren Manifesteren’. Wanneer je behoefte hebt aan één op één coaching om aan jezelf te werken, meld je dan aan voor coaching.

Angel Inspiration, maart 2017